Regeringen har lovet en afgiftsmæssig løsning, der fortsat gør det attraktivt at vælge elbilen i Danmark. Det sætter vi vores lid til – men behovet for afklaring er akut. Det var budskabet fra Dansk Elbil Alliances branchechef Lærke Flader i P1 Morgen og DR2 Morgen mandag 22. december.

Dansk Energis adm. direktør, Lars Aagaard, sender hver mandag i 2015 et postkort til Klima-, Energi- og Bygningsminister Rasmus Helveg Petersen for at efterlyse den lovede afklaring for elbiler.

Det danske elbilsalg er mere end fordoblet i 2014. Også i forhold til opladnings-infrastruktur har Danmark oplevet en meget stor vækst. Ved udgangen af 2013 kunne danske elbilister således hurtiglade på i alt 46 lokationer i Danmark. Et år efter er antallet steget til 82, altså en stigning på næsten 80 procent.

Energistyrelsen har i dag offentliggjort listen over projekter, der modtager støtte under forsøgsordningen for elbiler samt den særlige partnerskabspulje, der skal fremme udrulningen af elbiler i Danmark.

November måned så det hidtil største salg af elbiler, siden de første moderne elbiler kom på gaden i 2008-2009. Ved månedens udgang var 201 nye elbiler indregistreret i Danmark, viser tal fra De Danske Bilimportører.