Christiansborg flag på solskinsdag

»Et brev om ugen...«

Dansk Energis adm. direktør, Lars Aagaard, sender hver mandag i 2015 et postkort til Klima-, Energi- og Bygningsminister Rasmus Helveg Petersen for at efterlyse den lovede afklaring for elbiler.

Når klokken slår tolv og Danmark næste år springer ind i 2016, udløber den eksisterende afgiftsfritagelse for elbiler. Dermed bliver elbiler mere end dobbelt så dyre som i dag i indkøb, bl.a. fordi de ikke får samme rabat som energieffektive benzinbiler.

Regeringen har derfor lovet at arbejde hurtigt for i starten af 2015 at foreslå en løsning, så et forældet afgiftssystem ikke trækker stikket på det spirende elbilmarked. Behovet for en afklaring er akut for Danmarks elbil-branche, der disse år investerer massivt i udbygning af infrastruktur og allerede nu skal bestille elbiler fra fabrikkerne til salg i 2016 og 2017, uden at kende salgsprisen.

Derfor lovede Dansk Energis administrerende direktør Lars Aagaard i november, at han hver mandag i 2015 ville sende et brev til Klima-, Energi- og Bygningsminster Rasmus Helveg Petersen og spørge, om det er i denne uge, afklaringen kommer – med håb om ikke at spilde for mange af medlemmernes penge på frimærker.

Dansk Elbil Alliance indsamler derfor gode elbil-billeder fra hele Danmark og udvælger hver uge ét, der vil pryde forsiden på det kort, vi sender til Rasmus Helveg Petersen.

Send (eller tweet) derfor jeres billeder til Dansk Elbil Alliance (med #AfklaringNu). Så sender vi de bedste billeder til ministeren og poster det her på siden.

Første postkort er sendt mandag 5. januar og er leveret af DR-journalist på Christiansborg, Ask Rostrup:

Andet postkort er sendt mandag 12. januar og er fra De Radikales kampagne "Det Handler Om Mennesker":

Tredje postkort er sendt mandag 19. januar og viser skatteminister Benny Engelbrecht med sit forslag til Folketinget, "Danmark som førende elbilnation" fra 2009:

Fjerde postkort er sendt mandag 26. januar og viser tabel fra tænktetanken Transport & Environment, der ranglister Europæiske landes CO2-udslip fra nye biler:

Femte postkort er sendt mandag 2. februar og viser artikel fra Politiken om, at tre ud af fire danskere ønsker fortsættelse af elbilens afgiftsfritagelse fra 1. januar 2016:

Sjette postkort er sendt mandag 9. februar og viser klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, der indvier Europas største Supercharger-station i Køge:

Syvende postkort er sendt mandag 16. februar og er leveret af klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen:

 Ottende postkort er sendt mandag 23. februar og viser fra Venstres Skatteordfører Torsten Schack Petersen og Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested: