Kommunerne skal have lov til at tilbyde elbiler gratis parkering, hvis de ønsker. Det er budskabet i et høringssvar til Vejdirektoratet, indsendt af Dansk Elbil Alliance og en række andre organisationer i dag. Trafikale fordele såsom nedsat parkeringsafgift er et vigtigt rygstød til den grønne omstilling på vejene.

Mens elbilbranchen i Danmark efterspørger en politisk afklaring af, hvordan elbiler beskattes efter nytår, tager bilparkens grønne omstilling fart i udlandet. I en række af verdens store elbil-nationer træder politikerne nu for alvor el-speederen i bund.

På trods af den nye regerings beslutning om at droppe afgiftsfritagelsen på elbiler, vurderer en af Danmarks førende fremtidsforskere på trafikområdet, at el- og hybridbiler går en lys fremtid i møde i Danmark. En undersøgelse af danskernes forhold til elbiler bakker ham op.

E.ON, en af Danmarks største operatører af ladeinfrastruktur til elbiler, udvider kraftigt henover sommeren. Det sker med 200 nye ladepunkter over hele hovedstaden. Men fortsatte investeringer i infrastruktur kræver sikkerhed om politiske rammevilkår, påpeger Dansk Elbil Alliance.