Mandag rettede Dansk Energi sammen med E.ON, en af Europas største energivirksomheder en fælles appel til regeringen: Skab en fair afgiftsløsning for elbilen – det haster.

I dag fredag den 23. januar markerer vi for første gang officielt Strømmens Dag i Skandinavien. Og der er god grund til at sætte fokus på el, viser nye tal. Vi er nemlig langt foran resten af Europa, når det kommer til vedvarende energi, og det er en retning, som danskerne bakker op om ifølge en ny måling fra analyseinstituttet Userneeds.

”Danmark som førende elbilnation” var titlen på det forslag, en række socialdemokrater stillede Folketinget ved udgangen af 2009. Forslaget omhandlede massiv udbygning af offentlig infrastruktur til elbiler samt en ambitiøs målsætning for antallet af elbiler i Danmark.

Der er brug for at sætte strøm til Danmark for at skabe større værdi af vores stadigt grønnere elproduktion. Det er den klare opfordring fra Dansk Energi i forbindelse med, at Folketinget i dag diskuterer energipolitikken efter 2020. Elektrificering af opvarmning, transport og industrien er afgørende for den grønne omstilling.

Danmarks økonomi- og indenrigsminister og formand for De Radikale, Morten Østergaard, ønsker at udfase olie og kul fra energiforsyningen, siger han i ny kampagne: Det handler om mennesker, og en grøn fossilfri fremtid er prisen værd. Elbiler er en vigtig del af løsningen, men det forudsætter politisk afklaring, understreger Dansk Energi.