Flertal vil fritage elbiler for afgifter

Ny undersøgelse viser, at 2 ud af 3 danskere gerne vil have fjernet afgiften på el- og brintbiler. Det skriver ingeniørforeningen IDA i en pressemeddelelse.

Mens de politiske forhandlinger om en ny registreringsafgift, synes at være gået mere eller mindre hårdknude, viser en befolkningsundersøgelse blandt godt 2.000 danskere lavet for Ingeniørforeningen, IDA, at en stigende andel på 67 procent af danskerne bakker op om afgiftsfritagelse af el- og brintbiler, og at under hver tiende er modstandere af at favorisere de grønne køretøjer.

Både Dansk Elbil Alliance og IDA opfordrer derfor politikerne til søge en løsning, der fremmer en grøn omstilling af den hjemlige bilpark.

Branchechef i Dansk Elbil Alliance Lærke Flader håber, at forhandlingerne ender med en teknisk afgift, hvor prisen på elbiler falder mere end prisen på benzinbiler.

”Det er et paradoks, at politikerne ved de to seneste finanslove har gjort det billigere at købe benzin- og dieselbiler, mens der samtidig lægges højere afgifter på elbiler. Nu har vi en gylden mulighed for at indføre den rigtige model, hvor biler betaler afgift efter deres CO2-udledning. Der er endda flertal i befolkningen for en registreringsafgift der favoriserer elbiler mere, det synes jeg partierne skal lytte til,” siger hun.