Dansk Elbil Alliance: Finanslov er et gennembrud for elbiler

Dansk Elbil Alliance roser regeringen og støttepartierne for aftalen om finansloven for 2020. Aftalen sikrer ro om afgifterne, og så indføres der et grønt fradrag i firmabilsskatten, som gør det attraktivt at bruge elbiler og opladningshybridbiler som firmabil.

Det er en rigtig god dag for den grønne transport og elbilerne. Finanslovsaftalen skaber ro om prisen på elbiler og gør det attraktivt for rigtig mange danskere at købe en elbil. Med ro om markedet for grønne biler ser vi frem til Transportkommissionens arbejde, der skal bane vejen for en langsigtet afgiftsmodel for alle biler, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance

Der er også ros til partierne bag aftalen for at gøre det attraktivt at vælge en grøn firmabil. Store danske virksomheder som Novo Nordisk og Rambøll har været ude af efterlyse en lavere beskatning af grønne firmabiler for medarbejderne.

Nu bliver det billigere for folk med firmabil at vælge grønt. Det vil få de biler, der kører flest kilometer og udleder meget CO2, over på vedvarende energi. Samtidig skaber den grønne firmabilskat et brugtvognsmarked for større familievenlige elbiler til dem, der ikke har firmabil, siger Lærke Flader.

Dansk Elbil Alliance har i november 2019 offentliggjort en analyse, som viser, at der er behov for at opsætte op mod 30.000 ladestandere frem til 2030, for at sikre nem og bekvem opladning til 1 million elbiler. Det vil kræve investeringer i størrelsesordenen 3-4 milliarder kroner, der i vidt omfang kan finansieres af branchen selv. Men der er behov for, at politikerne hjælper investeringerne i gang langs motorvejsnettet og i tyndt befolkede egne, hvor der ikke er kommercielt grundlag for at opstille ladestandere.

Med dagens finanslovsaftale kommer, der rigtig mange elbiler på de danske veje. Derfor skal vi nu sikre, at der er ladestandere nok. Branchen er klar til at investere, men vi får også behov for at politikerne er med til at fjerne forhindringer, så vi kan sætte ladestandere op på den smarteste og mest omkostningseffektive måde, siger Lærke Flader.