Dansk e-Mobilitet søger direktør

Dansk e-Mobilitet logo

Er du en erfaren interessevaretager med public affairs værktøjskassen i orden? Kan du udvikle en politisk strategi - og få den implementeret i praksis? Trives du med et meget selvstændigt arbejde og er du udadvendt og god til at skabe konstruktive relationer? Brænder du for at sikre mobilitet og en ansvarlig fremtid for klimaet? Så søg stillingen som direktør for Dansk e-Mobilitet.

Dansk e-Mobilitet er brancheorganisation for alle de virksomheder, kommuner, vidensinstitutioner og engagerede mennesker, der brænder for at levere på danskernes og danske virksomheders behov for mobilitet drevet frem af grøn el. Klimakrisen er massiv og vil kun tage til i styrke. I takt med at el fra sol og vind er faldet i pris er elektrificering det mest konkurrencedygtige svar på, hvordan samfundets behov for mobilitet kan dækkes.

Dansk e-Mobilitet arbejder for, at foreningens medlemmer kan accelerere indfasningen af el og udfasningen af fossil energi. De skal med andre ord have gode vilkår i Danmark for at investere, udvikle, teste, producere, markedsføre og informere om de enorme fordele, der ligger i at skabe en helt ny elektrisk fremtid for den samlede transportsektor og for danskernes behov for mobilitet.

Dansk e-Mobilitet er en moden forening med nyt navn. Tidligere hed foreningen Dansk Elbilalliance, men i takt med at privatbilerne bliver elektriske er tiden inde til at øge ambitionerne for den grønne omstilling af transportsektoren. Så ud over el til danskernes private biler skal el nu ind i varebilerne og lastbilerne og hvem ved - måske en dag ind i alt der flyver og sejler?

Jobbet
For Dansk e-Mobilitets medlemsvirksomheder er det vigtigt at have et godt og frugtbart samarbejde med vores "omverden", der blandt andet omfatter de danske kommuner, de øvrige transportorganisationer, de relevante statslige myndigheder, pressen, regeringen og folketingets partier. Det er først og fremmest direktørens opgave at styrke de relationer. Som direktør vil du i samarbejde med foreningens to akademiske medarbejdere og kollegerne i Dansk Energi og medlemmerne få ansvaret for at være talsmand for foreningen i pressen og overfor myndighederne - og stå for de mange møder og events, der sætter fokus på klima og transport.

Det indebærer blandt andet, at du skal

  • Være talsmand for foreningen
  • Opdyrke og udvikle relation til alle de transportpolitiske aktører, herunder de relevante myndigheder
  • Understøtte arbejdet i foreningens bestyrelse og foreningens formand
  • Samarbejde med medlemsvirksomhederne, herunder sikre at medlemsvirksomhederne har den nyeste viden om udviklingen inden for de regulatoriske rammer
  • Gennemføre konkrete aktiviteter, projekter og events
  • Udarbejde oplæg til politiske strategier og positioner i samspil med bestyrelsen
  • Sikre at foreningens medlemmer er tilfredse - og at flere derfor vil være med i klubben

Din profil

  • Du har en akademisk uddannelse, bred erfaring med politisk interessevaretagelse - meget gerne, men ikke nødvendigvis, direkte fra transportområdet.
  • Du er god til skabe relationer og har allerede et godt netværk, som du kan trække på.
  • Du får energi af at være på både ølkassen og i medierne, og du evner at holde oplæg i store og små forsamlinger.
  • Du har erfaring med betjening af udvalg og/eller bestyrelser.
  • Du har et godt greb om, hvordan man på et seriøst fagligt grundlag med kærlighed for detaljerne udarbejder analyser, høringssvar, faglige indspil og underbygger foreningens politiske ønsker.
  • Du har situationsfornemmelse og er er vant til at kommunikere med både generalister og specialister.
  • Du skal regne med, at der også vil være møder og arrangementer rundt om i landet.
  • Du kender til transport/klimpolitik og/eller har erfaring fra anden interesseorganisation, et parti eller en energivirksomhed.

Vi tilbyder

  • En stilling i en organisation med korte beslutningsveje, tæt på de politiske beslutninger og med stor selvstændighed og hvis evnerne rækker til det er der store muligheder for - og forventning om personlig profilering.
  • Et afvekslende job, der giver mulighed for at drive en af de vigtigste dagsordener - nemlig hvordan privat kapital kan skabe en fremtid, hvor vi høster alle de fordele, der ligger i mobilitet uden samtidigt at smadre klimaet.
  • Mulighed for at opbygge og udbygge gode relationer med alle de engagerende mennesker og organisationer på det transport- og klimapolitiske felt.

Som direktør bliver du formelt ansat i Dansk Energi med reference til Dansk Energis direktør Lars Aagaard. Dine medarbejdere er ligeledes ansat i Dansk Energi, men du skal varetage opgaven som deres leder. I dagligdagen vil du indgå i et samspil med alle de faglige og politiske kompetencer, der findes i Dansk Energi, herunder samspil med den interne presse- og PA-afdeling.

Løn fastsættes på individuelle vilkår efter kvalifikationer. Tiltrædelse efter aftale.

Interesseret?
I din ansøgning vil vi gerne høre hvad, der motiverer dig, og hvilke erfaringer og resultater, du bringer med dig. Upload din ansøgning og CV. Gerne nu - og senest den 10. januar 2022.

Ansøg via dette link

RP People bistår med rekrutteringen. Du er velkommen til at kontakte Jens Klarskov på tlf. 2332 4041 for at høre mere om stillingen.

Vi forventer at holde samtaler i uge 2, 3 og 4 i det nye år. Som led i samtalerne anvendes personlighedstest og en faglig case.