Elbilmessen eCarExpo får i år selskab af det nye koncept eComExpo

Dansk e-Mobilitets sekretariat på Nordens største elbil-messe, eCarExpo i Bella Center oktober 2022

Sidste år var Dansk e-Mobilitet også partnere ved eCarExpo.
Foto: Jesper Tornbjerg

Sidste år satte eCarExpo i København igen rekord i antal besøgende, og i år bliver messen dobbelt så stor med det nye koncept eComExpo, der vil have et øget fokus på elektrificeringen af den tungere transport. Dansk e-Mobilitet er igen partner på messen.

eCarExpo gør det igen. Hvert år siden danmarkspremieren i 2021 har nordens største elbilmesse fordoblet sit udstillingsareal i Danmark, og i år er ingen undtagelse. Hele 20.000 kvadratmeter kan udstillere og publikum boltre sig på, når Bella Center åbner dørene til eCarExpo 27.-29. oktober.

”At der igen i år sættes rekord for udstillingsarealet viser, at både bilproducenter og forbrugerne virkelig har taget elbilen til sig. Nu er det vigtigt, at vi får resten af transporten til at komme med på elektrificeringsbølgen, og derfor er vi glade for også at være kommet med som partner på eComExpo,” siger John Dyrby Paulsen, direktør ved Dansk e-Mobilitet.

En ekstra dag på messen med eComExpo

Mens lørdag og søndag er henvendt til forbrugeren, vil fredagen som sidste år være henvendt til branchen. Det nye koncept med eComExpo, vil dog allerede foregå torsdag (og også fredag), og der derfor kommer en ekstra dag på messen i år, hvor fokus vil være på fossilfri løsninger til transportbranchen.

”Den grønne omstilling af transportsektoren accelererer kraftigt nu. Sidste forår afviklede vi eComExpo med succes i Stockholm, og nu bringer vi konceptet til Danmark. eComExpo sætter fokus på, hvordan transportsektoren kan blive fossilfri med el, brint og biobrændstoffer. Det indbefatter alle former for køretøjer – lige fra elladcykler over elvarebiler til busser og lastbiler på el – men også transport med tog, skib og fly af såvel passagerer som gods,” forklarer Gunnar Dackevall, direktør for eCarExpo.

Fakta om eCarExpo og eComExpo

eCarExpo er den førende nordiske messe inden for e-mobilitet. På messen kan man både opleve premierer og nyheder, prøvekøre størstedelen af elbilmodellerne på det danske marked og få vigtig viden om bl.a. opladning, rækkevidde og totaløkonomi.

eComExpo er en ny dansk messe om fossilfri løsninger til transportbranchen, hvor man bl.a. kan se, prøvekøre og blive klogere på eldrevne kommercielle køretøjer til let og tung transport.

De to messer bliver afviklet 26.-29. oktober i Bella Center i samarbejde med FDM, Region Hovedstadens Copenhagen Electric, Dansk e-Mobilitet, De Danske Bilimportører, godEnergi og Dansk Industri.

Læs mere på www.ecarexpo.dk og www.ecomexpo.dk