Frederiksbergs mest elbilsvenlige arbejdsplads skal kåres

Lars Aagaard, adm. dir. i Dansk Energi, Simon Aggesen, borgmester på Frederiksberg, og branchechef i Dansk Elbil Alliance Lærke Flader ved lancering af www.elbilsarbejdsplads.dk. Foto: Bjarke Lund Larsen

Lars Aagaard, adm. dir. i Dansk Energi, Simon Aggesen, borgmester på Frederiksberg, og branchechef i Dansk Elbil Alliance Lærke Flader ved lancering af www.elbilsarbejdsplads.dk. Foto: Bjarke Lund Larsen

Dansk Elbil Alliance og Dansk Energi lancerer konkurrence om at være den mest elbilvenlige og fremsynede arbejdsplads på Frederiksberg. Konkurrencen skal inspirere arbejdspladser til at opsætte ladestandere til elbiler. Konkurrencen, der er støttet af Frederiksberg Kommunes klimafond, løber til og med 10. januar 2022.

Virksomheder på Frederiksberg kan nu melde sig til en konkurrence om at blive årets elbilsarbejdsplads nr. 1, hvis de ønsker at etablere ladestandere i løbet af 2022 til deres medarbejdere, eller hvis de allerede har ladestandere til medarbejderne på deres parkeringsplads.

Initiativet www.elbilsarbejdsplads.dk er torsdag lanceret af Dansk Elbil Alliance og Dansk Energi på p-pladsen ved Energiens Hus på Frederiksberg. Projektet er støttet af Frederiksberg Kommunes klimafond og dækker i første omgang kun Frederiksberg. Ambitionen er at skalere det til hele Danmark.

Borgmester Simon Aggesen fra Frederiksberg Kommune fastslår, at kommunen vil være elbil-by nummer ét i Danmark.

– Derfor har Frederiksberg Kommune sat en række initiativer i gang. Vi kan komme endnu længere, når virksomheder, der har egne p-pladser, etablerer ladestandere til deres medarbejdere. Det gør ikke bare kommunen mere grøn, men gør det også mere attraktivt at arbejde på Frederiksberg. Jeg vil derfor gerne opfordre virksomheder på Frederiksberg til at være med, siger Simon Aggesen.

Lars Aagaard, der er adm. direktør i Dansk Energi, påpeger, at flere danskere heldigvis vælger elbilen fremfor benzin og diesel.

– Det er godt for klimaet, men det betyder, at vi kommer til at mangle ladestandere i den allernærmeste fremtid, især i byområderne. Derfor ønsker vi med denne konkurrence at inspirere flere arbejdspladser til at sætte ladestandere op på deres parkeringspladser samt at synliggøre de arbejdspladser, der allerede har opsat. Når elbilmarkedet accelererer, skal infrastrukturen gøre det samme. Derfor har vi brug for nye og fremsynede tiltag. Det er denne konkurrence et bud på, siger Lars Aagaard.

Læs mere på www.elbilsarbejdsplads.dk