Hjemmeside matcher kørselsbehov med elbiler

Bilnøgle til elbil

Foto: Bevan Von Weichardt/Colourbox

Carmatch.dk er en ny spiller på elbilmarkedet. Med få klik kan nye og vordende elbilister få bud på, hvad de skal vælge. Dansk e-Mobilitet hilser initiativet velkommen.

Jeg skal måske snart have en ny bil – og selvfølgelig skal det være en elbil. Men hvad skal jeg vælge? Med nogle klik på www.carmatch.dk bliver jeg lidt klogere på markedet for brugte elbiler og nye modeller.

Nu vil jeg få hjælp til at finde min næste elbil ved at bruge elbilsguiden på CarMatch.

Budgettet først. Jeg hører ikke til typen, der har tænkt sig at bruge vildt mange penge på en bil, så jeg lægger forsigtigt ud: 4500 kr./måned (mod ca. 4.000 for min gamle benzinbil) med 50.000 kr. i udbetaling. Det må kunne dække et kørselsbehov på 15.000 kilometer om året.

Selve bilen. Jeg skal have folk med i ny og næ, så der skal være fire sæder. Der skal være plads til et moderat behov for bagage. To kufferter. Ingen barnevogn. Intet træk.

Type: Det har jeg godt nok ikke forstand på, men carmatch.dk forklarer forskellene. En sedan må passe til mig, og jeg angiver et kørselsbehov på 0-100 kilometer pr. dag.

Resultat af søgning: Nul biler! Argh!

Jeg må indrømme, at jeg har været for fedtet, så jeg skruer den månedlige betaling op til 6.000 kr. og vupti: Pludselig er der et 100 procent match primært med en række Tesla 3’er med et 60 kWh batteri og rækkevidde på over 350 kilometer. Skal jeg bede om et tilbud formidlet af CarMatch, eller skal jeg booke en prøvetur?

CarMatch gik live med sin guide den 1. maj 2022. Løsningen er unik og udviklet for at hjælpe med købsprocessen af en bil.

Indtil videre samarbejder Odense-firmaet CarMatch med 23 af de største bilforhandlere i Danmark plus Norlys (ladestandere/elsalg), Bilmagasinet, Solgt.com (køb/salg af brugte biler) og Samlino (billån/forsikring), oplyser direktør og medejer Kenneth Sørensen.

Direktør John Dyrby Paulsen fra Dansk e-Mobilitet glæder sig over, at private aktører forsøger at gøre det lettere for kunderne at erhverve sig en elbil:

- Vi har lige rundet 100.000 rene elbiler i Danmark og pilen peger kun én vej: Op. Jeg synes det er fint og vigtigt, at der kommer flere spillere på markedet, og at der dannes et spændende økosystem rundt om elbilerne, siger John Dyrby Paulsen.

Missionen for CarMatch er at hjælpe forbrugerne i Danmark med at finde den rette elbil som passer til ens behov. Ambitionen for CarMatch er lige nu at skaffe funding via salg af anparter til at ekspandere til flere lande i Europa til næste år.

Og mig? Jeg er blevet klogere i processen frem mod min næste bil. Elbil!

Læs mere og find måske din næste elbil på www.carmatch.dk