Ladestandere i fremgang

Opladning af elbil

Foto: Adam Sund

Flere og flere ladestandere ser dagens lys, og seneste opgørelse fra Transportministeriet viser, at der i udgangen af juni var 6550 offentligt tilgængelige ladepunkter i Danmark. Dette er en markant stigning fra 2019, hvor tallet var 2450.

I andet kvartal er der iflg. notat fra transportministeriet blevet etableret 522 nye ladestandere. Det er en stigning på 9 procent ift. det samlede antal af ladestandere i første kvartal af 2022, og der er nu 6550 offentligt tilgængelige ladepunkter for de danske elbilister. Det er særligt i juni, at der er set stor fremgang, hvor 398 ladepunkter er blevet sat op.

I Odder Kommune ses den største fremgang, hvor der ses en absolut fremgang på 1,23 ladepunkt pr. tusinde indbygger. i ladestander. De forreste kommuner er dog fortsat Frederiksberg, Ærø og København, der ligger i toppen, når det vedrører ladestander pr. indbygger, hvor Ærø siden sidste notat fra Transportministeriet har overhalet København i toppen.

Overordnet stiger antallet af eldrevne biler dog også eksplosivt, hvor antallet er mere end syvdoblet siden 2019, og der skal fortsat være fart i udbygningen af ladeinfrastrukturen, hvis den skal kunne følge med, hvor rene elbiler nu med hastige skridt nærmer sig 100.000.Ud af de 6550 ladepunkter er 84 procent af dem normalladere, mens hhv. 7 procent er hurtigladere og 9 procent er lynladere. 

Definitioner af forskellige ladere
  • Normalladere  ≤ 22 kW
  • Hurtigladere 23-99 kW
  • Lynladere ≥ 100 kW