Ros til regeringen for klimaudspil

Lars Christian Lilleholt (V)

Regeringen har i dag fremlagt deres bud på et klimaplan, som indeholder en udskydelse af stigninger i registreringsafgiften og højere fradrag i registreringsafgiften for elbiler, krav om grønne busser i 2030 og forslag om en grøn firmabilskat. Samtidig sættes der et mål om 1 million elbiler i 2030.

Regeringens udspil til klimaplan indeholder mange initiativer, som vil øge salget af elbiler og som Dansk Elbil Alliance har efterspurgt gennem længere tid, derfor hilser vi dagens udspil meget velkomment.

Stor ros til regeringen for at tage livtag med klimaets smertensbarn: bilerne. Det er altafgørende, at vi får elbilerne ud af starthullerne, hvis vi skal nå EU’s klimaforpligtigelse, siger branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Med blandt andet fortsat lave afgifter på elbiler, lavere beskatning for grønne firmabiler, pulje til investeringer i infrastruktur mm. har regeringen skabt gode incitamenter for, hvordan vi sikrer en gradvis indfasning af elbiler og andre grønne biler.

Fremadrettet skal vi sørge for, at incitamenterne er tilstrækkelige, så vi allerede i 2020 ser en markant udvikling i salget af de grønne biler og kollektive transport og så vi når i mål i 2030. Derfor ser vi frem til det arbejde som skal foregå i den forslåede kommission, hvor man bla. skal tage livtag med den skattestruktur vi i dag har på biler, og som hæmmer udbredelsen af grønne biler, samt sikre en løbende evaluering af, om vi er på rette kurs mm., slutter Lærke Flader