Webinar: Bliver eldrift en konkurrencedygtig løsning for vognmanden?

WEBINAR
Transport af varer i by-områder kan klares uden støj og luftforurening – for eksempel med en Volvo FL Electric. Foto: Volvo Trucks.

Arkivfoto: Volvo Trucks

Dansk Elbil Alliance og DTL – Danske Vognmænd inviterer til webinar om el-lastbiler tirsdag den 27. april kl. 14.00-15.45

På webinaret sætter vi fokus på el-lastbiler, deres fordele og ulemper samt perspektiverne for godstransport på el.

Vi har inviteret nogle af de store lastvognsproducenter til at præsentere de nuværende el-lastbiler og dem, der er på vej.

Derefter giver vi ordet til transportvirksomhederne, som vil fortælle om deres overvejelser, visioner og erfaringer med last- og varebiler på el.

Program

Kl. 14.00

Velkomst
/ Dansk Elbil Alliance
/ DTL – Danske Vognmænd

Kl. 14.10

Ellastbiler på markedet og nye modeller på vej
/ Mercedes-Benz, Mikael Voigt, Marketing & eMobility
Launch Manager
/ Scania, Anton Freiesleben, Salgsdirektør
/ Volvo, Claus Jensen, Produktchef

Spørgsmål fra deltagerne

Kl. 14.50

Overvejelser, erfaringer og visioner for ellastbiler i transportbranchen
/ Arla, Uffe Sonne Pedersen, Director Warehouse & Outbound
/ GLS, Kasper Haick Lundsgaard, Assistant Corporate Development
/ Danske Fragtmænd, Torsten Richard Hermansen, Forretningsudviklingsdirektør

Spørgsmål fra deltagerne

Kl. 15.30 Afrunding og spørgsmål
DET PRAKTISKE OG TILMELDING
  • Tirsdag den 27. april kl. 14.00 -15.45.
  • Du får tilsendt et link
  • Gratis
  • Alle er velkomne
  • Tilmeld dig ved at skrive en mail til chefkonsulent Søren Jakobsen i Dansk Elbil Alliance på sja@danskenergi.dk senest den 25. april

Danmark har høje ambitioner om grøn omstilling, og transportbranchen er i skudlinjen. Vognmændene er udfordret af, at der ikke er noget klart svar på, hvad der er den rette vej for transportbranchens omstilling til mere grøn transport og mindre brug af fossil diesel.

Branchen er præget af intens konkurrence, og alternativerne til diesel er dyre. Derfor er branchen bekymret for, om omstilling til mere grøn transport vil svække vognmandens konkurrenceevne i forhold til diesel og konkurrenterne i udlandet.

Spørgsmålet er, om el kan blive en væsentlig del af omstillingen, og om el-lastbiler kan blive et konkurrencedygtigt alternativ. Alle de store lastvognsproducenter er begyndt at markedsføre el-lastbiler og nye modeller med større trækkraft og længere rækkevidde er på vej.

Men dur el-lastbiler til andet end til korte og forudsigelige distributionsture med lette varer, eller vil el-lastbiler også give mening for tung transport, lange ture og specialkøretøjer?

Det og meget andet vil vi prøve at få svar på, når vi sætter fokus på, om el-lastbiler bliver en konkurrencedygtig løsning for vognmanden.